Start / Ontwikkelingen / Zonnepanelen op huurwoningen Zevenbergen

Zonnepanelen op huurwoningen Zevenbergen

Woningcorporatie Brabantse Waard gaat dit jaar nog bij 25 huurwoningen zes zonnepanelen plaatsen.Het is een pilot-project dat in 2014 een vervolg krijgt.

Huurders die kiezen voor zonnepanelen krijgen een huurverhoging van 11,50 euro per maand. “Maar de besparing van de electrakosten die de huurder in de portemonnee merkt is groter”, stelt Brabantse Waard.

“Huurders kunnen geld verdienen met gratis zonlicht. Zonepanelen zijn niet alleen milieuvriendelijk maar zorgen ook voor een flinke besparing op de energierekening.”

Volgens Brabantse Waard leveren zes zonnepanelen jaarlijks gemiddeld 1200 kWh op. Dat is 36 procent van de totale jaarlijkse energiebehoefte van een gemiddeld huishouden (3312kWh volgens cijfers van Nibud uit 2012).

Een rekensommetje leert dat de besparing op basis van de energietarieven van 2012 276 euro is. De jaarlijkse kosten vanwege de huurverhoging zijn 138 euro.

Via de site van Brabantse Waard kunnen huurders zich opgeven voor het pilot-project. Bij grote belangstelling voor de zonnepanelen werkt de corporatie met de volgorde van aanmelden.

Bron: Brabantsewaard.nl / BNDeStem.nl