Start / Onderzoek / statistieken / ‘Zonnepanelen op 8 procent van de bedrijven’

‘Zonnepanelen op 8 procent van de bedrijven’


Roggel – Op ruim 8 procent van de daken van varkens- en pluimveebedrijven liggen zonnepanelen. Dat concludeert onderzoeksbureau AgriDirect uit een onderzoek onder 2.600 varkens- en pluimveehouderijen.

Het gaat om bedrijven met minimaal honderd fokzeugen en/of vijfhonderd vleesvarkens en pluimveehouders met minimaal tienduizend leghennen, vijftienduizend vleeskuikens en/of vijfduizend stuks overig pluimvee.

Pluimveehouders hebben volgens AgriDirect vaker zonnepanelen op het dak dan varkenshouders. Op 11,7 procent van de onderzochte pluimveebedrijven zijn zonnepanelen aanwezig op de staldaken. Bij varkenshouders is dat percentage 6,1 procent.

Onder zowel de varkenshouders als de pluimveehouders is het percentage investeringsplannen gedaald. Onder pluimveehouders is het percentage investeringsplannen afgenomen van 23,9 naar 14,3 procent. Bij varkenshouders is het percentage investeringsplannen afgenomen van 21,1 naar 16,4 procent. Over de gehele groep van 2.600 bedrijven is het percentage investeringsplannen gedaald van 22 procent naar 15 procent.

Bron: Sake Moesker / Boederij.nl