Start / Ontwikkelingen / Zonne-energie de oplossing voor de iWatch

Zonne-energie de oplossing voor de iWatch

Apple overweegt zonnepanelen toe te voegen aan zijn iWatch, zodat het horloge zichzelf overdag oplaadt. Ook experimenteert Apple met het opladen via bewegingen of via magnetische inductie, meldt de New York Times vorige week maandag op basis van anonieme bronnen binnen Apple.

Apple_Watch

Geëxperimenteerd met zonnepanelen
Er gaan al lange tijd geruchten over een smartwatch van Apple, maar wanneer deze moet verschijnen is nog onduidelijk. Ook het bericht van de New York Times heeft hier geen informatie over. Tony Fadell, een van de bedenkers van de iPod, zegt tegen de krant dat Apple jarenlang heeft geëxperimenteerd met zonnepanelen op iPhones en iPods. Dat bleek echter niet praktisch omdat die apparaten vaak in broekzakken zitten of binnenshuis worden gebruikt, zegt Fadell, die onlangs zijn bedrijf Nest verkocht aan Google voor 3,2 miljard dollar.

Apple zou bij de iWatch alsnog proberen om een laag onder het scherm te verwerken die gebruikmaakt van zonne-energie. Het duurt volgens de bronnen van de krant zeker nog enkele jaren voordat die technologie op de markt komt.

Bron: www.nu.nl