Start / Informatie / Zó voorkomt u naheffing op zonnepanelen

Zó voorkomt u naheffing op zonnepanelen

btwterugWanneer u – als particulier of ondernemer – zonnepanelen aangeschaft kunt u recht hebben op BTW teruggave. Het is dan wel belangrijk om een paar belangrijke stappen te ondernemen. Wie bijvoorbeeld geen BTW-aangifte doet loopt het risico op een ‘naheffingsaanslag’ die kan oplopen tot duizenden euro’s. Voorkom daarom naheffing!

U moet zich melden bij de belastingdienst als ondernemer als u uw BTW wil terugkrijgen over de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Dat houdt tevens in dat u verplicht bent om BTW-aangifte te doen. Door de Kleine-ondernemersregeling (als zonnepaneeleigenaar blijft u namelijk beneden de grens van € 1.345 per jaar waardoor u binnen deze regeling valt) hoeft u per saldo geen BTW te betalen.

U kunt er daardoor ook voor kiezen om bij de Belastingdienst een verzoek in te dienen tot ontheffing van uw administratieve verplichtingen. U hoeft dan niet langer aangifte te doen. U heeft dan geen recht meer op BTW-aftrek en mag ook geen BTW in rekening brengen, maar als uw zonnepaneel installatie er eenmaal ligt is dat in de meeste gevallen ook niet nodig.

Deze ontheffing heeft geen gevolgen voor een eventuele teruggaaf van BTW die is verleend over een periode die ligt vóór de ingangsdatum van de ontheffing.

MetDeZon neemt u graag deze zorg uit handen en regelt alles voor u met de Belastingdienst. Meer over deze service lezen? Klik hier.

Bron: Gruun.nl