Start / Nieuws / Utrechtenaren installeren steeds meer zonnepanelen

Utrechtenaren installeren steeds meer zonnepanelen

utrechtveel
Het gebruik van zonnepanelen is in de stad Utrecht sinds vorig jaar verdubbeld. Werden in 2013 1342 adressen genoteerd waar zonnepanelen worden gebruikt, dit jaar gaat het om 3151 adressen.

Dat meldt netbeheerder Stedin. In Den Haag werden bijna 3000 adressen met zonnepanelen geregistreerd. Stedin stelt vast dat in zijn beheergebied, waaronder de provincies Zuid-Holland en Utrecht, ongeveer 100 megawatt elektriciteit uit zonne-energie wordt opgewekt. Volgens de netbeheerder is dat gelijk aan het energieverbruik van zo’n 30.000 huishoudens.

Niet alleen het aantal geregistreerde adressen met zonnepanelen groeit, hetzelfde geldt voor het vermogen per adres. Dit komt zowel doordat meer zonnepanelen worden gekocht als door een betere opwekcapaciteit van de panelen.

Stedin wijst er op dat registratie van zonnepanelen belangrijk is omdat netbeheerders het elektriciteitsnet op die manier optimaal kunnen beheren. Door de effecten van duurzame energieopwekking op de energienetten te volgen, kunnen storingen en calamiteiten beter worden opgelost en kunnen vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd.

Bron: Cobouw.nl