Start / Ontwikkelingen / Universiteit Brussel neemt nieuw zonnepanelenpark in gebruik

Universiteit Brussel neemt nieuw zonnepanelenpark in gebruik

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een nieuw park zonnepanelen in gebruik genomen. In totaal werden meer dan drieduizend panelen geplaatst op de gebouwen van de Medische Campus en het Universitair Ziekenhuis.

De installatie heeft een oppervlakte van meer dan tienduizend vierkante meter en levert 700.000 kilowattuur elektriciteit per jaar. Dat komt overeen met het energiegebruik van tweehonderdvijftig gezinnen. De productie zal onder meer worden gebruikt voor de koeling van de operatiekamers en de energievoorziening van de laboratoria.

Het project is een publiek-private samenwerking met het bedrijf City Energy, gespecialiseerd in alternatieve duurzame energie. De investering moet de jaarlijkse uitstoot van koolstofdioxide met 276 ton terugschroeven. Het initiatief van de universiteit is voorlopig het laatste grote zonnepanelenproject in de Brusselse regio.

De subsidieregelingen in het Brusselse gewest zijn immers herzien, zodat een aantal stimulansen voor dergelijke projecten zijn weggevallen. (MH)

Bron: Express.be