Start / Ontwikkelingen / Unieke ijskar rijdt op zonne-energie door Barendrecht

Unieke ijskar rijdt op zonne-energie door Barendrecht


Sindskort rijdt er een zeer bijzonder en uniek voertuig door Barendrecht. Dit voertuig is een felgele Tuktuk die rijdt op zonne-energie. Vanuit de Tuktuk wordt zomers op straat ijs verkocht.

Het idee om op een duurzame manier ijs te verkopen, kwam van Alexander van de Zande. Alexander is een jonge ondernemer die naast zijn studie ook ijs verkoopt. “Ik ben erg trots op de kar. Op deze manier kan ik een steentje bijdragen aan een duurzaam milieu en doe ik iets wat ik enorm leuk vind.”

De kar is uitgevonden door een man die zich bezighoudt met zonnepanelen. Op het dak van de kar liggen de zonnepanelen. De stroom die de panelen opvangt, wordt opgeslagen in de accu’s. Op de accu’s zijn de motor van de kar, de verlichting en de vriezer aangesloten. Dit betekent dat alle apparatuur werkt op zonne-energie. Tijdens het rijden op straat krijgt Alexander vaak de vraag of de kar ook werkt zonder zon. Alexander: “De accu’s kunnen worden bijgeladen door middel van het aansluiten op het net.” Dit zorgt ervoor dat de duurzame ijskar ook kan rijden op warme bewolkte dagen.

Vorige week woensdag heeft Alexander gesproken met wethouder Bas Nootenboom. Deze was zeer enthousiast over de kar en het duurzame plan. De wethouder vindt de unieke ijskar een verrijking voor Barendrecht. Zaterdag is ’t Tukkie voor het laatst dit seizoen te vinden met ijs op de Greensparade. Hier kan iedereen die nog geen ijsje heeft geproefd van ’t Tukkie genieten van een stralend lekker ijsje!.

Van de winter is Alexander van plan om poffertjes te gaan verkopen vanuit de duurzame kar. De kar zal dan niet in het straatbeeld te zien zijn, maar ergens vanuit of voor een winkel(centrum). Alexander sluit af: “Ik hoop u te kunnen ontmoeten tijdens de Greensparade, zodat u de bijzondere kar zelf kunt aanschouwen en natuurlijk van een ijsje kunt genieten.”

Bron: Dichtbij.nl