Start / Informatie / Testresultaten van zonnepanelen

Testresultaten van zonnepanelen

Testresultaten van zonnepanelen

Dagelijks krijgt MetDeZon klanten aan de lijn, met vragen over testen van de zonnepanelen en de kwaliteit hiervan. Een zeer terechte vraag. Het internet staat vol met waarschuwingen en de ene website maakt het nog bonter dan de andere. Waarom dit bericht?

Een bedrijf dat de testen uitvoert bestaat niet meer: Photon laboratory GMBH. In de zomer van 2014 is het faillissement uitgesproken van Photon Holdin GMHB, welke 100% aandeelhouder is van Photon Laboratory GMBH. Dit laatste bedrijf verzorgde de testen van zonnepanelen. De zonnepanelen die MetDeZon levert hebben dus ook geen recente testen van Photon. Het aanmelden voor nieuwe testen is ook al geruimde tijd niet meer mogelijk en als u testen worden voorgehouden van merken van zonnepanelen dan is het verstandig dat u deze op hun waarde beoordeeld, uit welk jaar dateren de testen? hoe betrouwbaar zijn deze?

Spookverhalen op zonnepanelen.net

Maar waarom schrijven websites zoals zonnepanelen.net spookverhalen over dit onderwerp?
De reden is puur commercieel. De eigenaar/ redacteur van de website is voormalig zonnepanelen adviseur bij Zon7 [2014] en werkt vanuit commercie. De website zonnepanelen.net doet zich voor als onafhankelijk, maar in werkelijkheid krijgt u informatie toegestuurd die precies in de straat valt van het bedrijf. Dit staat haaks op alle normen en waarden die passen bij een Maatschappelijk verantwoorde onderneming en dus ook op die van MetDeZon. Vandaar dat MetDeZon zich verantwoordelijk voelt om u te informeren middels dit bericht. Als u de vergelijking maakt tussen de grootste bedrijven van Nederland op het gebied van zonnepanelen, dan zult u dit zien terugkomen

Dit is ook te lezen in het bericht van Solar Magazine, dé website voor zonnepanelen professionals:

[24-09-2015] De redactie van Solar Magazine plaatste afgelopen week een ingezonden persbericht van Zonnepanelen.net over een test met zonnepanelen. De redactie heeft dit bericht verwijderd daar de content onjuist is.In het bericht meldt Zonnepanelen.net sinds juni van dit jaar de prestaties van 30 merken zonnepanelen te vergelijken. Los van het feit dat het onduidelijk is welk commercieel belang Zonnepanelen.net heeft bij het testen van de zonnepanelen – het gevaar van belangenverstrengeling ligt op de loer daar Zonnepanelen.net een lead generator is – worden er ook naar alle waarschijnlijkheid foute conclusies getrokken. Zonnepanelen.net stelt op haar site zelfs dat ‘het verdienmodel is gebaseerd op het doorverwijzen van bezoekers naar leveranciers waarbij het aanbod aansluit op de conclusies van de vergelijking van de testopstelling’, oftewel: Zonnepanelen.net leidt bezoekers door naar de leveranciers van de zonnepanelen die in haar test goed scoren. Voor het gehele bericht klikt u hier

Waar kiest MetDeZon voor?

Over het algemeen is de kwaliteit van zonnepanelen die in Nederland verkocht worden goed. Zo onderschrijft ook de consumentenbond in één van haar laatste nummers. Toch kiezen wij ervoor om specifiek een aantal merken in het assortiment op te nemen. Graag lichten we toe, waarom we deze keuze maken.

Zekerheid en betrouwbaarheid van het bedrijf: Phono Solar

Phono solar is onderdeel van het bedrijf Sumec Group, die lid is van SINOMACH een bedrijf dat in handen is van de Chinese overheid. Dit zorgt voor een stabiele financiële ondergrond. De Chinese overheid heeft namelijk beleid om deze bedrijven ook financieel te steunen, mocht het even iets minder gaan.De Sumec Group houdt zich niet alleen bezig met zonnepanelen, maar ook met haven engineering, bouw, energie engineering, logistiek en telecommunicatie. Op deze manier spreiden ze het risico van een soms grillige zonnepanelen markt en kunnen ze hun garantie afspraken ook daadwerkelijk nakomen.Daarnaast heeft het bedrijf Phono solar meerdere vestigingen in Europa: in Duitsland, Engeland, Italië, Roemenië, Frankrijk, Bulgarije, Tsjechië, Slowakije en Polen. Mocht er dus een garantieclaim nodig zijn, dan weten we dat ze in de buurt zijn en snel kunnen handelen.

PhonoSolar
Foto 1: Hoofdkantoor van PhonoSolar en foto 2: Hoofdkantoor van Sumec

MetDeZon bezoekt regelmatig Phonosolar in China om nieuwe ontwikkelingen door te nemen en de relatie te verstevigen. Wij houden op deze manier controle op marktontwikkelingen en de relatie. Dit geeft ons een gevoel van zekerheid.

Solarif verzekering

De panelen van Phono Solar zijn goedkeurd door een grote Nederlandse verzekeraar: Solarif. Dit betekent simpel gezegd dat zij het risico durven te nemen om deze partij te verzekeren. De verzekering doet, voordat zij een partij opnemen, een interne audit bij het bedrijf om er zeker van te zijn dat alles volgens de regels verloopt. De interne audit onderzoekt tevens de kwaliteit van het productieproces en de kwaliteit van de zonnepanelen. Voldoen de zonnepanelen aan de eisen en leveren zij wat er beloofd wordt?
Phono Solar voldoet aan al deze eisen en geeft ons nog meer reden te kiezen voor dit merk.

Zonnepanelentesten phonosolar
Kwaliteitstesten in de fabriek van PhonoSolar

Garanties

Phono biedt standaard 10 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. Net als bij de meeste panelen. Het enige verschil, voor ons, is dat wij ook zekerheid hebben dat ze deze garanties ook na kunnen komen.

Certificaten

De certificaten die het bedrijf heeft zijn:

  • TUV
  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • OHSAS 18001
  • CE
Zonnepaneel keurmerken phonosolar
Een aantal keurmerken die PhonoSolar heeft

MetDeZon controles op kwaliteit

MetDeZon voert bij elke nieuwe container zonnepanelen haar eigen testen op de kwaliteit en werking van de panelen. Zowel visueel als functioneel. We hebben hier eigen meetapparatuur waarmee we een goede steekproef kunnen doen.

MetDeZon testapparatuur
MetDeZon testapparatuur om de zonnepanelen te kunnen controleren

Productspecificaties

MetDeZon heeft de volgende types van Phono Solar in het assortiment:

  • 200 Wp [Zilver] Phono Solar
  • 205 Wp [Zwart] Phono Solar
  • 260 Wp [Zilver] Phono Solar
  • 265 Wp [Zwart] Phono Solar
MetDeZon installaties
MetDeZon installaties – blauwe panelen en zwarte panelen

Conclusie

Alles bij elkaar zorgt dat wij vertrouwen hebben in het bedrijf, het product en de garanties. Niet alleen voor dit jaar, maar ook voor de komende jaren… Weet u al wat u kiest? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!