Start / Ontwikkelingen / T-Mobile plaatst zonnepanelen op dak hoofdkantoor

T-Mobile plaatst zonnepanelen op dak hoofdkantoor

Op het dak van het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag en op dat van het datacenter in Ypenburg zijn 286 zonnepanelen geplaatst. Afgelopen woensdag zijn ze op symbolische wijze geactiveerd door de Haagse wethouder van Duurzaamheid, Rabin Baldewsingh.

De installatie van de zonnepanelen maakt deel uit van de verduurzaming van de bedrijfsvoering van T-Mobile. Het telecombedrijf maakte gebruik van een subsidieregeling van de gemeente Den Haag. In totaal moeten de zonnepanelen een besparing van ongeveer 55.000 kWh per jaar opleveren, dat staat gelijk aan het verbruik van zo’n 15 huishoudens.

T-Mobile zegt een voorbeeldfunctie te willen vervullen voor de regio en haar medewerkers. De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (Duurzaamheid, links op de foto) activeerde de zonnepanelen op symbolische wijze in het bijzijn van medewerkers en partners. “Sinds 2010 gebruikt T-Mobile al voor 100 proecent groene energie. De subsidie van de gemeente Den Haag was voor ons een extra stimulans om over te gaan op het opwekken van eigen energie via zonnepanelen”, aldus Marieke Snoep (op de foto rechts naast Baldewsingh), directeur Customer Operations bij T-Mobile Nederland.

Bron: Connexie