Start / Ontwikkelingen / Subsidie zonnepanelen voor inwoners Hattem

Subsidie zonnepanelen voor inwoners Hattem


Inwoners van Hattem kunnen voortaan subsidie aanvragen bij de gemeente voor zonnepanelen. Tegelijkertijd wordt de subsidiemogelijkheid voor isolatie van eigen woning verlengd en verruimd met het zogenaamde HR++ isolatieglas. De bijdrage van de gemeente bedraagt maximaal 500 euro per woning, voor isolatie en de plaatsing van HR++ isolatieglas.

Voor zonnepanelen is ook een maximaal bedrag van 500 euro per woning beschikbaar gesteld. De regeling voor de isolatie van eigen woning wordt al sinds 2010 in de gemeente Hattem uitgevoerd. Ruim tweehonderd huishoudens hebben er gebruik van gemaakt.

Volgens de gemeente is de aanschaf van zonnepanelen tegenwoordig al grotendeels rendabel, en is een meer subsidie niet nodig. “De subsidie moet net dat kleine extra zetje zijn voor onze inwoners om te investeren in de productie van schone energie”, zegt Wethouder Luuc Teuben. De verwachting is dat de regeling met het beschikbaar gestelde budget van 50.000 euro tot zeker eind 2014 in de lucht gehouden kan worden.

Bron: DeStentor.nl