Start / Ontwikkelingen / Smartphone opladen met paraplu

Smartphone opladen met paraplu

In opdracht van Vodafone is door dr. Kenneth Tong van het University College London een paraplu ontwikkeld waarmee het mogelijk is om een smartphone op te laden.

Vorige week is een prototype van de paraplu gepresenteerd. De paraplu is voorzien van een aantal hulpmiddelen, zoals twaalf flexibele zonnepanelen en een high gain antenne. De antenne aan de bovenkant van de paraplu fungeert als signaalversterker voor de smarphone. De twaalf zonnepanelen hebben per stuk een vermogen van twee watt. Dat is genoeg om een mobiele telefoon in een paar uur tijd op te laden.

Uiteraard is de paraplu afhankelijk van zonlicht en gebruik je deze doorgaans alleen als het regent. Tijdens een regenbui schijnt de zon meestal niet. Dus om een telefoon op te laden, moet je de paraplu openklappen bij zonlicht. Dat zal de nodige verbaasde reacties bij voorbijgangers oproepen.

Het lijkt PCM een veel betere idee om deze zonnepanelen in te bouwen in parasols. Vooral bij strandtenten kan dat een uitkomst zijn: strandgangers kunnen tijdens het nuttigen van een drankje hun telefoon voor een laadbeurt aan de parasol koppelen.

Bron: pcmweb.nl