Start / Ontwikkelingen / Ruim 1100 nieuwe zonnepanelen in Amstelveen door ‘SamenZonneEnergie’

Ruim 1100 nieuwe zonnepanelen in Amstelveen door ‘SamenZonneEnergie’

De tweede groepsaankoop zonnepanelen in Noord-Holland is afgerond en levert weer heel wat extra zonnepanelen op. Van de 11.882 deelnemers aan ‘SamenZonneEnergie’ hebben uiteindelijk bijna 2560 het aanbod van MetDeZon geaccepteerd. Deze acceptanten zijn binnen 4 maanden eigenaar van een zonnepanelensysteem.

In totaal worden er meer dan 25.000 zonnepanelen bij de Noord-Hollandse deelnemers geïnstalleerd. Samen zorgen de deelnemers daarmee jaarlijks voor een reductie van meer dan 3 miljoen kg aan CO2-emissie. Als daarbij de resultaten van de vorige actie van SamenZonneEnergie worden opgeteld, komt in Noord-Holland in totaal jaarlijks 6 miljoen kg minder aan CO2 vrij.

In de gemeente Amstelveen komen er de komende vier maanden 1178 panelen bij op de daken van de 138 Amstelveense acceptanten van deze tweede ronde.

Wethouder Duurzaamheid en Milieu Jan-Willem Groot (CDA) geeft aan zeer tevreden te zijn met het resultaat van deze tweede ronde: “De 138 deelnemende Amstelveners zorgen dat er ruim 150.000 kg CO2 minder wordt uitgestoten en besparen meer dan 265.000 kWh. Zo betalen ze gezamenlijk een kleine 60.000 euro minder per jaar voor hun energie. Met de nieuwe zonnepanelen zetten we weer een belangrijke stap naar een energieneutraal Amstelveen.”

Bron: Amstelveen.nieuws.nl/