Start / Nieuws / Provincie Antwerpen gaat massaal zonnepanelen leggen

Provincie Antwerpen gaat massaal zonnepanelen leggen

antwerpen1
Al meer dan 650 geïnteresseerden kopen samen met de provincie Antwerpen een zonnepanelensysteem aan. “Pas begin deze week kregen de eerste deelnemers van onze groepsaankoop hun individueel voorstel. “ vertelt Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Energie.

“Met 600 effectief bestelde installaties overtreffen we nu al het aantal zonnepanelen dat vorig jaar in onze provincie werd gelegd! En we zijn nog maar pas begonnen want de komende weken organiseert de provincie 25 infovergaderingen om alle 10.000 deelnemers te informeren. Onze inwoners zijn duidelijk bewust bezig met hun energievoorziening en we zijn blij dat onze provinciale groepsaankoop de motor zal zijn om de zonnepanelenmarkt weer in gang te zetten. We maken ons sterk dat deze actie ook de volledige sector ten goede zal komen.”

Begin juni startte de provincie Antwerpen met het verzamelen van geïnteresseerden voor een groepsaankoop van zonnepanelen. De doelstelling van die groepsaankoop is om zonnepanelen en de sector onder de aandacht te brengen. Het plaatsen van zonnepanelen is immers nog steeds een interessante investering. In 2013 vielen de vroegere subsidies weg, wat tot een rampjaar in de sector leidde. Toen werden er in de gehele provincie Antwerpen minder dan 400 installaties geplaatst. Het leek er dus op dat de Antwerpenaren de interesse voor deze investering in groene energie verloren waren. Gedeputeerde Inga Verhaert: “In enkele maanden tijd hebben we meer dan 10.000 deelnemers aangetrokken die zich vrijblijvend inschreven voor de groepsaankoop zonnepanelen.

Bron: BouwEnWonen.net