Start / Ontwikkelingen / Planet-eco sponsort 6 zonnepaneel-installaties voor Kids for Uganda

Planet-eco sponsort 6 zonnepaneel-installaties voor Kids for Uganda

TREMELO – De Tremelose vestiging van Planet Eco plaatste zonnepanelen op het dak van het Kids for Uganda schooltje in Nkozi.

Planet-eco is een jong en dynamisch bedrijf uit Tremelo dat staat voor duurzame, hernieuwbare, slimme energie voor iedereen als een eerlijke keuze met respect voor mens, milieu en de toekomst van onze wereld. Planet-eco streeft naar ethisch ondernemingschap. Naast het duurzamer maken van onze manier van leven, willen we ook meewerken aan de armoedebestrijding. Onder het motto “niet zeggen, maar doen”, plaatste Planet-eco zonnepanelen op het dak van een schooltje in Nkozi in samenwerking met de non-profit organisatie “vzw Kids for Uganda”.

Vzw Kids for Uganda is reeds meer dan 10 jaar actief bij de bouw van een school voor AIDS weeskinderen in het dorpje Nkozi (3uur rijden van de hoofdstad Kampala). In deze school volgen 550 kinderen les, waarvan er een 250tal in het internaat van de school verblijven. Elektriciteit in Oeganda is ZEER duur en ZEER schaars en onregelmatig. Daarom werd er op school gebruik gemaakt van olielampen om de slaapzalen en de klaslokalen te verlichten. Een ramp met deze olielampen leek elk moment te kunnen plaatsvinden. Het ambitieuze plan om te starten met het plaatsen van zonnepanelen en verlichting in de school te Nkozi was geboren.

Vorig jaar kwam Vzw Kids for Uganda via Stef De Feyter uit Tremelo, terecht bij Planet-eco voor informatie rond het opwekken van energie door middel van alternatieve energiebronnen. Planet-eco hielp de vzw met het maken van de juiste keuze van systeem, zorgde voor materiaal en opleiding en voegde daar nog een uitgebreide sponsoring aan toe. Na een scholing was het team van Kids for Uganda bekwaam om de zonnepanelen eigenhandig te plaatsen in.

Deze actie werd door het gehele Planet-eco team bijzonder positief onthaald zodat er werd besloten om bij elke verkochte installatie in een groepsaankoop een deel te schenken aan dit project. Dankzij de inspanningen van het gehele team konden we 6 volledige zonnepaneel-installaties schenken, zodat er meer leerlingen avondonderwijs kunnen volgen in een veilig klaslokaal en een extra slaapzaal van licht kan voorzien worden.

Bron: nieuwsblad.be