Start / Ontwikkelingen / Persbericht: MetDeZon wint veiling groepsaankoop zonnepanelen

Persbericht: MetDeZon wint veiling groepsaankoop zonnepanelen

Op 11 juni vond de veiling plaats van de groepsaankoop zonnepanelen Noord-Holland; SamenZonneEnergie. Na een spannende veiling met 7 rondes heeft MetDeZon de veiling in Noord-Holland voor de tweede keer gewonnen met weer een indrukwekkend scherp bod.

Vanaf maandag 17 juni ontvangen alle 11.808 deelnemers een persoonlijk aanbod, waarna ze tot en met 28 juli de tijd hebben om een beslissing te maken.

MetDeZon
De deelnemende gemeenten en de organisatie iChoosr zijn enthousiast over de winnende leverancier en de aangeboden pakketten. Ruud Frijstein, projectmanager van SamenZonneEnergie: “Het grote aantal deelnemers aan deze groepsaankoop heeft ervoor gezorgd dat de deelnemende leveranciers, die eerst zijn geselecteerd op kwaliteit, erg scherp zijn gaan bieden: kortom dit is het voordeel van veel. MetDeZon heeft de veiling in Noord-Holland voor de tweede keer gewonnen en bewijst hiermee dat ze hun zaken goed op orde hebben en houden. Klanten uit de eerste actie waardeerden MetDeZon gemiddeld met een 8, dat is een stevige vertrouwensbasis voor deze actie.”

MetDeZon is in 2008 opgericht als een onafhankelijk advies- en uitvoeringsbureau voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Inmiddels is MetDeZon, met meer dan 15.000 verkochte zonnepanelensystemen, één van de grootste spelers op de Nederlandse markt waar meer dan 25 medewerkers bij betrokken zijn. MetDeZon is gevestigd in De Rijp, in Noord-Holland.

Het aanbod
MetDeZon heeft de veiling gewonnen met een aanbod dat gemiddeld 17,1% lager ligt dan de bij de inschrijving gegeven prijsindicaties van SamenZonneEnergie. Als slechts 25% van de ingeschreven deelnemers accepteert, dan komen er in de komende 5 maanden ongeveer 30.000 zonnepanelen bij. Jaarlijks zorgt dit voor een reductie van meer dan 4.300 Ton aan Co2 uitstoot. De verduurzaming van Noord-Holland krijgt door deze tweede grootschalige groepsaankoop weer een extra duwtje in de rug.

Subsidie
Hoewel zonnepanelen ook zonder subsidie rendabel zijn, maakt het de aanschaf van zonnepanelen voor velen nóg aantrekkelijker. De overheid heeft t/m 28 december 2013 een subsidiepot beschikbaar gesteld van bijna 51 miljoen voor de aanschaf van zonnepanelen, waarvan op dit moment nog ruim 15 miljoen beschikbaar is. De subsidie kan worden aangevraagd voor 15% op de materialen (voor pakketten vanaf 3,5 kW, oftewel meer dan 14 panelen, geldt een afwijkende berekening), tot een maximum van €650. Deelnemers aan deze groepsaankoop kunnen dus dubbel profiteren: een scherpe prijs én subsidie.

Humana
Deelnemers die het aanbod accepteren steunen ook ontwikkelingsorganisatie Humana. Humana zet zich onder andere in voor het opleiden van elektriciens in Malawi, zodat zonne-energie daar gebruikt kan worden in gebieden die geen energievoorziening kennen. Voor elke acceptant doneert iChoosr 5 euro ten behoeve van dit project.

Bron: iChoosr