Start / Nieuws / OVERIJSSEL IS KOPLOPER IN ZONNE-ENERGIE

OVERIJSSEL IS KOPLOPER IN ZONNE-ENERGIE

vlagoverijssel
In Overijssel wordt naar verhouding de meeste zonne-energie opgewekt van Nederland. Elf procent van alle zonne-energie in ons land komt van zonnepanelen in Overijssel.

De provincie is daarmee koploper. Dat komt onder meer door speciale stimuleringsregelingen voor bedrijven, particulieren, scholen en verenigingen. Zij kunnen tegen een voordelig tarief geld lenen van de provincie wanneer dit bedrag wordt besteed aan het plaatsen van zonnepanelen.

Inmiddels is de capaciteit aan zonne-energie in Overijssel groot genoeg om twintigduizend huishoudens van stroom te voorzien. Alle zonnepanelen bij elkaar hebben een zelfde oppervlakte als 76 voetbalvelden.

Geregeld worden zonne-energieprojecten afgerond en worden er nieuwe plannen gemaakt. Zo is er maandag een zonne-energie-installatie geplaatst op huurwoningen aan de Aastraat in Steenwijk. En de Energie Coörpoeratie Hof van Twente (ECHT) presenteert aan het gemeente bestuur een plan dat vierduizend huishoudens voorziet van elektriciteit.

Het geld dat de provincie beschikbaar heeft voor zonne-energie projecten komt uit een pot die is gevormd door de verkoop van Essent aandelen.

Bron: RTVoost.nl