Start / Nieuws / Nuon: Foutje, bedankt! – Zonnepanelen 15 jaar lang niet aangesloten
zonnepanelen in dak

Nuon: Foutje, bedankt! – Zonnepanelen 15 jaar lang niet aangesloten

Zonnepanelen 15 jaar lang niet aangesloten

zonnepanelen in dakDe zonnepanelen op woningen in Tussen de Vaarten in Almere blijken al 15 jaar lang niet aangesloten geweest te zijn op het elektriciteitsnet. De bewoners hebben dus ook nooit geld teruggekregen voor de stroom die ze met de panelen zouden hebben opgewekt.

Het gaat om woningen aan de Leo Gestelstraat, Charley Tooropstraat, Floris Versterstraat en de Hendrik Werkmanstraat. Deze woningen zijn in 2001 opgeleverd met zonnepanelen in het dak, aan de dakrand of op het dakterras.

Bewoners Sonja Kuijsten en Maryse van Vrijberghe kwamen er bij toeval achter dat ze nooit gebruik hebben gemaakt van de zonne-energie. Ze hebben dat niet in de gaten gehad omdat ze ervan uit gingen dat dit soort zaken in een nieuwbouwhuis goed geregeld zou zijn. Volgens de buurvrouwen hebben geen van de bewoners ooit gemerkt dat er iets niet klopte.

Energiemaatschappij NUON en netbeheerder Lyander hebben de Almeerders laten weten dat de zonnepanelen op het energienet worden aangesloten als voldoende bewoners aangeven van de voordelen gebruik te willen maken. Bij MetDeZon vragen wij ons inmiddels af of er ook NUON medewerkers zijn die menen dat het voordeliger is om de zonnepanelen niet aan te sluiten??????