Start / Ontwikkelingen / Nieuwe subsidieregeling zonnepanelen geopend

Nieuwe subsidieregeling zonnepanelen geopend

asbestEerder al schreef de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) al dat afgelopen jaar gretig gebruik is gemaakt van subsidieregelingen om asbest te saneren en zonnepanelen te plaatsen. Vanaf vandaag start een nieuwe subsidieregeling onder de noemer: Asbest eraf, zonnepanelen erop. De voorwaarden zijn versoepeld en het bedrag verhoogd.

Vanaf 1 juli geldt de nieuwe subsidieregeling. Dat is nodig om nog eens 4 miljoen vierkante meter asbest te saneren. Bovenop de 1,2 miljoen vierkante meter die afgelopen jaar al werd aangepakt. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Iedereen die voldoet aan de regels kan meedoen, zolang er budget is.

Voor de nieuwe subsidieronde zijn verschillende regels versoepeld. Zo kunnen nu ook voormalig agrariërs en eigenaren van een agrarisch bouwblok subsidie aanvragen. De subsidie zelf wordt verhoogd van 3 naar 4,5 euro per vierkante meter asbest en de minimum oppervlakte bedraagt nu 250m² in plaats van 400m². Het totale subsidiebedrag per aanvraag wordt tevens verhoogd, van 7.500 naar 15.000 euro. Als laatste maatregel wordt de kW-piek verlaagd van 15 kW naar 5 kW.

Tot 1 september 2015 kunnen subsidies worden aangevraagd. Meer informatie en de aanvraagformulieren zijn te vinden op: Asbestvanhetdak.nl.

Bron: BoerenBusiness.nl

Wilt u de laatste stand van zaken weten? Check dan onze speciale Zonnepanelen subsidie pagina.