Start / Nieuws / Nieuwe parkeerautomaten op zonne-energie

Nieuwe parkeerautomaten op zonne-energie

antparkeerVanaf deze week verschijnen er nieuwe parkeerautomaten, met een touchscreen, die volledig op zonne-energie werken in Antwerpen.

Het parkeerbedrijf GAPA plaatste een nieuwe parkeerautomaat met touchscreen die volledig op zonneenergie werkt op het Eilandje. Het is een proefproject dat moet onderzoeken of deze nieuwe technologie ook toepasbaar is in steden. De grotere schermen zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, maar kunnen in de toekomst ook informatie geven over bijvoorbeeld wegenwerken of interessante locaties in de buurt. De testperiode loopt tot en met september.

Alle Antwerpse parkeerautomaten werken al op zonne-energie. “Maar tot nu toe waren die enkel uitgerust met een klein, energiezuinig scherm”, zegt Bart Steegmans van Parkeon, leverancier van de parkeerautomaten.

“Grote schermen verbruiken veel energie. Een drukbezochte stad zoals Antwerpen, met intensief gebruikte parkeerautomaten, is dus perfect om te testen of de nieuwe zonnepanelen ook voldoende energie kunnen leveren voor deze grote schermen.” De eerste testautomaat staat aan de Godefriuskaai op het Eilandje.

Bron: GVA.be