Start / Ontwikkelingen / Nederlandse zonnepanelen de ruimte in

Nederlandse zonnepanelen de ruimte in

Nederlands ruimtevaartvernuft gaat acht nieuwe Galileo-navigatiesatellieten voorzien van zonnepanelen. Dutch Space tekende hiervoor een contract van 13 miljoen euro. Daarmee blijft Nederland leidend op dit ‘hightech in space’ terrein.

“Dat het Europese vlaggenschipprogramma Galileo straks volledig is uitgerust met Nederlandse zonnepanelen is natuurlijk geweldig,” laat Dutch Space directeur Bart Reijnen weten. Dutch Space was ook al betrokken bij de eerdere Galileo-satellieten. Nederland heeft op het terrein van de technologie voor de ruimtevaart een grote reputatie opgebouwd.

Iedere set zonnepanelen bestaat uit twee vleugels van ieder twee panelen met een totale oppervlakte van 11 m2. Dutch Space leverde eerder al de zonnepanelen voor GIOVE-A, een van de twee testsatellieten, voor de eerste vier satellieten in het kader van de Galileo In-Orbit Validation fase en voor de eerste veertien satellieten van de Galileo Full Operational Capability fase.

Troef op wereldschaal
“Samen met onze Nederlandse partners en onze Astrium collega’s hebben we ons sterk bewezen tijdens de vorige zonnepanelen opdracht voor de Galileo satellieten. Niet alleen biedt die samenwerking onze klant zekerheid, het bleek ook een troef in de competitie met andere internationale aanbieders voor zonnepanelen,” zegt Bart Reijnen.

Bron: Sync