Start / Ontwikkelingen / NASA toont concept voor een warp drive-ruimteschip

NASA toont concept voor een warp drive-ruimteschip

spaceshipDe naam van het schip is, jawel, de IXS Enterprise. Doel: sneller dan het licht.

NASA verkondigde twee jaar geleden al dat een warp drive in theorie mogelijk is. Daarmee kan een ruimtevoertuig sneller dan het licht worden aangedreven. Zoals in Star Trek. Of Star Wars, waarin een dergelijke aandrijving een hyperdrive werd genoemd. NASA-wetenschapper Harold White heeft met Nederlander Mark Rademaker een concept gemaakt voor zo’n schip en dat IXS Enterprise gedoopt, een bekende naam voor sterrenschepen uit de bekende scifi-serie.

‘Warp drive is the next step’
Een team binnen NASA gelooft dat de ‘warp drive’ de volgende stap is. We moeten wel sneller dan het licht gaan reizen, anders blijft Mars voor altijd een enkele reis en zijn langere reizen voor mensen vrijwel onmogelijk. Het team, onder leiding van Dr. Harold White, werkt aan een schip dat dat kan. Om een warp drive te kunnen realiseren moet de ruimtetijd achter het schip worden uitgerekt en de ruimtetijd voor het schip moet samengeperst worden.

Warptechnologie
White zegt dat het moet kunnen door een zogeheten loophole in het universum. Hoewel het voertuig de snelheid van het licht niet doorbreekt, gebruikt het de ruimte om zich heen, die zich als een razende uitbreidt en samenperst. Om dat voor elkaar te krijgen zijn echter enorme hoeveelheden energie nodig, maar White en zijn team denken dat ze dat efficiënt voor elkaar kunnen krijgen. In onderstaande video vertelt White meer over de warp-technologie:

IXS Enterprise-concepten
Totdat NASA daadwerkelijk een warpschip bouwt, kunnen we ons alvast verlekkeren met de conceptplaatjes van Mark Rademaker. Volgens hem is de IXS Enterprise een vroeg concept van de eerste warp drive. Het ontwerp is gebaseerd op de huidige theorie over warp drives. “Het is natuurlijk een concept, maar op dit moment wel de meest acurate.”

Bron: Bright.nl