Start / Informatie / Mr. Beunhaas

Mr. Beunhaas

Mr. Beunhaas

Regelmatig krijgen we bij MetDeZon klanten aan de telefoon die graag hun zonnestroom systeem willen laten controleren. Let op, we hebben het hier over klanten die hun zonnepanelen niet bij MetDeZon hebben gekocht. Geen probleem natuurlijk, maar ik laat u graag zien wat wij dan zoal tegenkomen.

Afgelopen week had ik een klant aan de telefoon die graag zijn omvormer wilde vervangen, omdat deze stuk zou zijn. Wij hebben eerst gekeken naar de productspecificaties van de zonnepanelen en daarbij de juiste omvormer geselecteerd. Niets moeilijks en we hebben dan ook op korte termijn een afspraak kunnen maken om de omvormer te vervangen.

Op de dag dat we de omvormer zouden vervangen, zouden we gelijk even naar de rest van het systeem kijken. Wat de installateurs toen aantroffen, laten we u graag even zien door middel van een aantal foto’s:

  1. Hier zijn huis-tuin-en-keuken stekkers gebruikt
  2. Er is een kroonsteentje gebruikt als verlening
  3. De kabel ligt los op het dak met tape eromheen om het aan elkaar te houden – werkt dus niet

Schermafbeelding 2015-10-08 om 16.32.13

 

En zo hebben wij er nog meer gemaakt. De installateur van MetDeZon heeft uiteraard deze foto’s ook aan de klant laten zien. Die schrok natuurlijk: “wat een zootje!”.

Dat is natuurlijk de eerste reactie, maar waar veel mensen niet bij stil staan is dat deze situatie ook zeer gevaarlijk is! Het grootste gevaar is natuurlijk brand. Levensgevaarlijk dus!

Hoewel wij dit vervelend vinden voor de klant en zeer jammer dat een concurrent dit op deze manier achterlaat, konden we op dat moment niets voor meneer betekenen. We hebben er dan ook voor gekozen om de omvormer nog niet te vervangen.

De klant is op een later moment naar onze showroom gekomen om de situatie door te spreken. Hij gaf aan destijds gekozen te hebben voor een installateur die de goedkoopste was. Daar hadden ze nu wel spijt van. Het bedrijf wat destijds het systeem geleverd heeft, is nu niet meer bereikbaar en volgens de laatste berichten zelfs failliet… Meneer is dus nu noodgedwongen om het systeem opnieuw te laten plaatsen en dit gaat honderden euro’s kosten.

Schokkend? Er is een oplossing!

Wilt u het bovenstaande voorkomen? In dit geval zijn twee aspecten belangrijk om op te letten:

  1. Zonnekeur
  2. De prijs is niet altijd het belangrijkste

Als u kiest voor MetDeZon, dan kiest u voor een installateur met het Zonnekeur keurmerk. http://www.zonnekeur.nl  Het keurmerk staat voor kwaliteit, zekerheid en veiligheid. Dit waarborgt stichting Zonnekeur door kennistesten af te nemen die de deskundigheid garanderen, een installateur moet zich aansluiten bij UNETO VNI, en hun algemene voorwaarden overnemen – in de praktijk betekent dit twee jaar installatiegarantie! – en laten zien dat zij veilig werken.

Goedkoop is soms duurkoop, deze uitspraak kent u vast wel. Helaas is dit in bovenstaande situatie van toepassing. Waar let u op bij vergelijken van offertes?

Wilt u een vrijblijvende offerte van MetDeZon ontvangen? Vraag deze vandaag nog aan via de website! of klik hier