Start / Ontwikkelingen / Mobiele telefoon van Puma op zonne-energie

Mobiele telefoon van Puma op zonne-energie

Vodafone brengt over twee weken in Nederland de eerste telefoon van sportmerk Puma op de markt. Deze valt op door zijn zonnecellen.

Vodafone start op 15 augustus met het exclusief aanbieden van de Pumaphone, een telefoon met touchscreen en zonnecellen, gericht op sportievelingen. Los kost het toestel 399 euro, in combinatie met abonnementen is hij gratis verkrijgbaar. De telefoon draagt de Puma-logo’s en is alleen in het zwart verkrijgbaar. Nederland is het elfde land waar Puma zijn eerste telefoon verkoopt.

Het zwarte toestel met rode accenten heeft op de achterkant een zonnecelpaneel. Een uurtje in direct zonlicht laadt de accu voldoende op voor slechts een kwartiertje bellen of anderhalf uur muziek luisteren. Een speciale app houdt precies bij hoeveel belminuten of verzonden sms’jes mogelijk zijn gemaakt door zonne-energie.

De Pumaphone is gemaakt door Sagem en draait eigen software met een fel rode achtergrond en witte icoontjes. Het is geen smartphone voor veeleisende telefoongebruikers, maar misschien wel een interessant tweede toestel voor tijdens het sporten. Puma levert daarvoor allerlei apps standaard mee, waaronder een stappenteller, gps-tracker, stopwatch, videobellen, webbrowser en PumaWorld, een portal rond het merk Puma. Daar zijn ook via de telefoon accessoires te bestellen. Zo levert het sportmerk onder meer een armband voor gebruik met de PumaPhone aan, handig voor tijdens het joggen: de telefoon laadt via de zonnecel op terwijl hij de stappen telt.

Het zonnepaneel in de Pumaphone is vergelijkbaar met die in Samsungs eco-telefoon Blue Earth en is niet de meest efficiënte solartechniek die voor handen is. Die van het Nederlandse Intivation, dat zonnecelmobieltjes voor Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen maakt, is een stuk beter. Zie ook de eerste indruk van het toestel in februari na de presentatie in Barcelona.

Bron: Bright