Start / Ontwikkelingen / MetDeZon wint veiling groepsaankoop

MetDeZon wint veiling groepsaankoop


Na een spannende veiling met acht rondes heeft MetDeZon de veiling in Noord-Holland voor de derde keer gewonnen Op 14 november vond de veiling plaats van de derde groepsaankoop zonnepanelen in Noord-Holland, SamenZonneEnergie. Vanaf maandag 25 november ontvangen alle 7.167 deelnemers een persoonlijk aanbod, waarna ze tot en met 5 januari 2014 de tijd hebben om te beslissen of ze het aanbod accepteren.

De deelnemende gemeenten en de organisatie iChoosr zijn enthousiast over de winnende leverancier en de aangeboden pakketten. Ruud Frijstein, projectmanager van SamenZonneEnergie: “Het grote aantal deelnemers in Noord-Holland heeft ervoor gezorgd dat de deelnemende leveranciers, die eerst zijn geselecteerd op kwaliteit, erg scherp zijn gaan bieden. Dit is het voordeel van veel. MetDeZon heeft de veiling in Noord-Holland nu voor de derde keer gewonnen en bewijst hiermee dat ze hun zaken goed op orde hebben en houden.”

MetDeZon is in 2008 opgericht als een onafhankelijk advies- en uitvoeringsbureau voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Inmiddels is MetDeZon, met meer dan 25.000 verkochte zonnepanelensystemen, één van de grootste spelers op de Nederlandse markt.

Het aanbodMetDeZon heeft de veiling gewonnen met een aanbod dat gemiddeld 28 % lager ligt dan de bij de inschrijving gegeven prijsindicaties van SamenZonneEnergie. Daarnaast kunnen zonnepaneleneigenaren tegenwoordig de btw over de aanschaf van het zonnepanelensysteem terugkrijgen, waardoor het aanbod nog aantrekkelijker wordt. Als slechts 25% van de ingeschreven deelnemers het accepteert, dan komen er in de komende vbijf maanden ongeveer 18.000 zonnepanelen bij. Jaarlijks zorgt dit voor een reductie van bijna 2.500 Ton aan CO2 uitstoot.

Humana
Voor ieder huishouden dat het persoonlijk aanbod accepteert, doneert iChoosr € 5,- aan stichting Humana. Humana zet zich onder andere in voor het opleiden van elektriciens in Malawi, zodat zonne-energie gebruikt kan worden in gebieden die geen energievoorziening kennen. Inmiddels heeft iChoosr op deze wijze met de voorgaande acties circa 17.000 euro gedoneerd.

Bron: Dichtbij.nl