Start / Ontwikkelingen / MetDeZon wint veiling groepsaankoop zonnepanelen

MetDeZon wint veiling groepsaankoop zonnepanelen

24 september vond de veiling plaats van de groepsaankoop zonnepanelen Noord-Holland; SamenZonneEnergie. Na een aantal veilrondes heeft MetDeZon de veiling gewonnen met een zeer scherp bod. Vanaf maandag 8 oktober zullen alle 12.556 deelnemers een persoonlijk aanbod ontvangen, waarna ze tot en met 11 november de tijd hebben om het te accepteren.

MetDeZon
De deelnemende gemeenten van dit project en de organisatie iChoosr zijn erg enthousiast over de winnende leverancier en de aangeboden pakketten. MetDeZon is in 2008 opgericht als een onafhankelijk advies en uitvoeringsbureau voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Inmiddels is MetDeZon, met meer dan 7000 verkochte zonnestroom systemen, één van de grootste spelers op de Nederlandse markt waar inmiddels meer dan 25 medewerkers bij betrokken zijn. MetDeZon is gevestigd in De Rijp, in het hart van Noord-Holland.

Het aanbod
MetDeZon heeft de veiling gewonnen met een aanbod dat 22% onder het gemiddelde van de eerste veilronde lag. Daardoor liggen de prijzen van de pakketten significant onder de prijzen die SamenZonneEnergie als indicatie op hun website hadden vermeld. Als slechts 20% van de ingeschreven deelnemers accepteert, dan komen er in de komende 5 maanden 20.000 zonnepanelen bij. Dat vertegenwoordigt een jaarlijks vermogen van 4,5 MW. De verduurzaming van Noord-Holland krijgt via deze groepsaankoop dus een stevige duw in de rug.

Subsidie
Hoewel zonnepanelen ook zonder subsidie rendabel zijn, maakt het de aanschaf van zonnepanelen voor velen nog aantrekkelijker. Vanaf 2 juli 2012 heeft de overheid een subsidiepot beschikbaar gesteld van in totaal 22 miljoen voor de aanschaf van zonnepanelen. De subsidie kan worden aangevraagd voor 15% op de materialen tot een maximum van 650 euro. De pot van 30 miljoen die in eerste instantie voor 2013 beschikbaar gesteld zou worden, staat weer op losse schroeven. Daarmee zou er per 1 januari aanstaande een einde komen aan deze veelbesproken subsidieregeling. Gelukkig zit er nog meer dan 7,5 miljoen in de pot en is er een grote kans dat deelnemers aan deze groepsaankoop dubbel profiteren: Een scherpe prijs én subsidie.