Start / Ontwikkelingen / Meer zonnepanelen op huurhuizen

Meer zonnepanelen op huurhuizen

Amsterdam – Tweeëntwintig woningcorporaties in Nederland gaan onderzoeken of zij hun 360 duizend huurwoningen van zonnepanelen kunnen voorzien. Dat meldt koepelorganisatie Aedes afgelopen donderdag.

De Nederlandse woningcorporaties hebben in totaal 2,4 miljoen woningen. Slechts een beperkt aantal woningcorporaties maakt nu gebruik van zonne-energie, vooral met behulp van zonnepanelen. Volgens Aedes tonen ook huurders steeds meer interesse voor zonne-energie. “Het kan een middel zijn om hun energierekening te verlagen.” Daarbij is het toepassen van duurzame energie in huurwoningen goed voor het klimaat, stelt Aedes.

Financieren
De komende maanden moet onder meer gaan blijken hoe de installatie van zonnepanelen kan worden gefinancierd en hoe huurders kunnen worden overgehaald. De bedoeling is dat alle woningcorporaties gebruik gaan maken van de bevindingen van de 22 corporaties.

Ook nu al zijn zonnepanelen een uitstekend alternatief voor huurders. Mocht er ooit verhuist worden kunnen de panelen tenslotte gewoon mee verhuist worden. Zodoende wordt de investering in panelen, net als bij koopwoningen, al in enkele jaren terugverdiend!

Bron: Nu.nl