Start / Ontwikkelingen / Kamp tegen heffing zonnepanelen

Kamp tegen heffing zonnepanelen

Het kabinet is tegen de importheffing die de Europese Commissie wil invoeren op zonnepanelen uit China. Minister Kamp zei dat in de Tweede Kamer op vragen van GroenLinks. Ook die partij is fel tegen de importheffing.

De EU vindt dat China de panelen voor te lage prijzen op de markt dumpt. Daarom ligt er een voorstel voor een heffing, die zou kunnen oplopen tot 85 procent van de inkoopprijs. Zonnepanelen kunnen daardoor veel duurder worden. Kamp is daar verontrust over, want in de installatie van zonnepanelen werken in Nederland veel mensen.

Handelsoorlog
GroenLinks wil dat het kabinet in Europees verband agressiever ten strijde trekt tegen de heffing, maar Kamp denkt dat dat weinig zin heeft. “Steeds weer blijkt dat een meerderheid van de lidstaten wel voor dit soort heffingen voelt.” Hij voelt meer voor overleg achter de schermen.

In plaats van de importheffing op te leggen zou de EU in overleg moeten gaan met China, vindt de minister. “Al is het maar om een handelsoorlog te vermijden.” In reactie op eerdere importbeperkingen heeft China ook maatregelen tegen Europese producten genomen.

Bron: NOS.nl