Start / Ontwikkelingen / JR uit Dallas promoot zonne-energie
JR promoot zonne-energie

JR uit Dallas promoot zonne-energie

J.R. Ewing, de oliebaron uit de televisieserie Dallas, is terug in de media. Je zult verwachten dat hij zich ontfermt over de fel bekritiseerde oliemarkt, maar hij promoot juist geheel tegen de verwachting in zonne-energie.

Larry Hagman, de inmiddels 78-jarige acteur die de rol van J.R. Ewing in ‘s werelds langstlopende televisieserie vertolkte, zegt in een reclame dat het in het verleden altijd over olie ging, maar dat hij dat al jaren geleden achter zich heeft gelaten. “Maar ik ben nog steeds actief op de energiemarkt, er is namelijk een beter alternatief.” Hij eindigt de commercial met: “Shine, baby, shine”, gevolgd door het karakteristieke J.R.-lachje.

Olieramp

Hagman vertelt in een interview dat het de olieramp in de Golf van Mexico was die hem op het idee bracht zijn oude personage weer van stal te halen, zo schrijft the New York Times. “Het is tijd dat we onze energie ergens anders vandaan gaan halen.”

Zelf heeft de bejaarde acteur op zijn landgoed in Zuid-Californië zonnepanelen ter waarde van 750.000 dollar laten aanleggen. Daarvan kreeg hij via overheidsregelingen 310.000 dollar terug.

Bron: NuZakelijk