Start / Ontwikkelingen / Interesse in zonnepanelen blijkt groot in Amstelveen

Interesse in zonnepanelen blijkt groot in Amstelveen

532 Amstelveners hebben zich ingeschreven voor de actie SamenZonneEnergie voor de mogelijke aankoop van zonnepanelen.

Wethouder Milieu Jan-Willem Groot (CDA) noemt het een geweldig resultaat: ‘Als al deze inwoners ook daadwerkelijk ingaan op het aanbod dan wordt met de nieuwe zonnepanelen weer een belangrijke stap gezet naar een energieneutraal Amstelveen.’

Op 11 juni vond de veiling plaats van de groepsaankoop zonnepanelen Noord-Holland: SamenZonneEnergie. Na een spannende veiling met zeven rondes won MetDeZon de veiling in Noord-Holland voor de tweede keer. Vanaf maandag 17 juni ontvangen alle 11.808 deelnemers uit de provincie (onder wie meer dan vijfhonderd deelnemers uit Amstelveen) een persoonlijk aanbod, waarna ze tot en met 28 juli de tijd hebben om een beslissing te maken.

Het grote aantal deelnemers aan de groepsaankoop heeft ervoor gezorgd dat de deelnemende leveranciers, die eerst zijn geselecteerd op kwaliteit, scherp zijn gaan bieden. MetDeZon heeft de veiling in Noord-Holland voor de tweede keer gewonnen. Klanten uit de eerste actie waardeerden MetDeZon gemiddeld met een 8.

MetDeZon heeft de veiling gewonnen met een aanbod dat gemiddeld 17,1 procent lager ligt dan de bij de inschrijving gegeven prijsindicaties van SamenZonneEnergie. Als slechts 25 procent van de 11.808 ingeschreven deelnemers het aanbod accepteert, dan komen er in de komende 5 maanden in Noord-Holland ongeveer 30.000 zonnepanelen bij. Jaarlijks zorgt dit voor een reductie van meer dan 4.300 Ton aan Co2 uitstoot en een besparing op de elektriciteitsrekening van 1,5 miljoen euro. De verduurzaming van Noord-Holland krijgt door deze tweede grootschalige groepsaankoop weer een extra duwtje in de rug.

Hoewel zonnepanelen ook zonder subsidie rendabel zijn, maakt het de aanschaf van zonnepanelen voor velen nog aantrekkelijker. De overheid heeft tot en met 28 december 2013 51 miljoen subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van zonnepanelen. Op dit moment is er nog ruim 15 miljoen beschikbaar.

De subsidie kan worden aangevraagd voor 15 procent op de materialen tot een maximum van 650 euro. Deelnemers aan de groepsaankoop kunnen dubbel profiteren: een scherpe prijs én subsidie.

Bron: Dichtbij.nl