Start / Onderzoek / statistieken / Hoogleraar woont in vuilcontainer

Hoogleraar woont in vuilcontainer

cont1
Jeff Wilson is hoogleraar Milieukunde aan de Huston-Tillotson University in Austin, Texas. Ondanks zijn prima salaris woont hij sinds kort in een afgedankte stalen vuilcontainer op het universiteitsterrein. Zo wil hij laten zien dat mensen maar heel weinig ruimte nodig hebben.

Nog maar een paar weken geleden woonde Jeff, die inmiddels de bijnaam professor Dumpster heeft, in een ruim comfortabel huis. Op een dag had hij zomaar ineens genoeg van al die luxe en verkocht hij (bijna) alles wat hij bezat.
cont2
Hij vond een smerige, roestige vuilcontainer en knapte die op tot een gezellig mini-huisje. Hij regelde met de universiteit dat hij zijn container op het terrein mocht neerzetten. Nu heeft hij nog vier broeken, vier shirts, drie paar schoenen, drie hoeden en negen vlinderdasjes. Die laatste horen nou eenmaal bij zijn image.

‘Nieuwe 1 procent’
Jeff beschouwt zichzelf als onderdeel van de ‘nieuwe 1 procent’, een groep mensen die slechts 1 procent van de energie gebruikt die een gemiddelde Amerikaan in een normaal huis nodig heeft. In zijn containerwoning werkt bijna alles op zonne-energie. Alleen voor zijn airconditioning gebruikt hij nog gewone elektriciteit. Een overdreven luxe is dat niet want in Texas kan het snikheet zijn.

Bron: SevenDays.nl / Nathalie Strijker