Start / Ontwikkelingen / Honderd zonnepanelen op appartementen

Honderd zonnepanelen op appartementen

Op 6 juni 2012 hebben woningcorporatie de Alliantie en Do The Bright Thing op de Provada een contract ondertekend voor het plaatsen van zonnepanelen op daken van appartementencomplexen van de Alliantie.

Do The Bright Thing (DTBT) gaat de zonnepanelen plaatsen op daken van de Alliantie. Het streven is om voor 31 december van dit jaar minimaal 100 panelen te plaatsen. De details van de samenwerkings- overeenkomst worden de komende maanden uitgewerkt. De opgewekte zonnestroom wordt gebruikt voor de collectieve voorzieningen.

Energiedoelen van de Alliantie
De ambitie van de Alliantie is een CO2-reductie van 25% in 10 jaar. Daarbij willen we dat de woonlasten van onze klanten (vooral in bestaande woningen) omlaag gaan. We streven ernaar meer dan de helft van onze woningen in 10 jaar naar energielabel B te brengen door renovatie, isolatie en energiezuiniger installaties. Ook wil de Alliantie bijdragen aan het duurzaam opwekken van energie, bijvoorbeeld via zonnepanelen.

Via DoTheBrightThing.nl kunnen particulieren en bedrijven al hun aankopen op internet doen. DTBT.nl is een ‘shop-portal’, die deze aankopen vergroent door voor elke aankoop een stukje te investeren in zonnepanelen, zonder dat dit de klant iets extra kost.

Bron: EnergiePortal