Start / Informatie / Het onderhouden van zonnepanelen

Het onderhouden van zonnepanelen

Er komt geregeld een vraag binnen over het onderhouden van zonnepanelen. Is dit nodig en wat moet ik doen om mijn zonnepanelen schoon te houden? Daar geven we graag een antwoord op.

Zonnepanelen zijn in principe onderhoudsvrij
Zonnepanelen zijn in principe onderhoudsvrij. Door de speciale coating op zonnepanelen, krijgen stof en andere deeltjes in de lucht geen kans zich te hechten aan het paneel. Bij een eerstvolgende regenbui wordt het vuil er vanzelf afgespoeld.

Het reinigen van je zonnepanelen
Op sommige plekken in Nederland, denk bijvoorbeeld in de buurt van een industriegebied, kan het verstandig zijn om je zonnepanelen 1 keer per jaar te reinigen. Probeer dit dan te doen voor een zonnige periode om die uiterste paar watt er ook nog uit te halen. Het is belangrijk dat je uitsluitend water gebruik om je zonnepanelen te reinigen, en dus niet chemische schoonmaakmiddelen. Een emmer water met een zeem doen dus al wonderen! Om dit op een veilige manier te doen raden wij je aan om een glazenwasser of een MetDeZon Installateur erbij te betrekken om risicovolle situaties te mijden.

Zonnepanelen hebben in principe dus weinig onderhoud nodig. Het kan zijn dat je in een winterperiode, als er erg veel sneeuw ligt, de sneeuw moet verwijderen van je zonnepanelen. Daarnaast kun je vlak voor een zonnige periode een zeem over de zonnepanelen halen om ze te reinigen.

MetDeZon Zeker, zorgeloos genieten van jouw zonnepanelen.
Wil je zorgeloos genieten van je zonnepanelen? Dat kan! We hebben onlangs MetDeZon Zeker gelanceerd. Het is een service waarbij jij onbezorgd kunt genieten van je zonnepanelen en wij 24/7 voor je klaar staan. Zo komen wij bijvoorbeeld na 60 maanden je zonnepanelen grondig inspecteren en krijgen ze allemaal een reinigingsbeurt. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op: https://www.zonnepanelen.nl/sze/sze_zeker.php

Mocht je nog vragen hebben over het onderhouden van je zonnepanelen, laat het ons dan zeker even weten. We staan je graag te woord om je hierbij verder te helpen.