Start / Ontwikkelingen / Het Japanse Mitsubishi is er in geslaagd energie over te brengen over een afstand van 500 meter

Het Japanse Mitsubishi is er in geslaagd energie over te brengen over een afstand van 500 meter

De technologie moet in de ruimte opgewekte zonne-energie efficiënt naar de aarde sturen. Enkele LED lampen gingen branden toen een microgolfsysteem een halve kilometer verderop 10 kilowatt aan straling op de ontvanger richtte. Nog nooit is er over zo’n grote afstand draadloos energie verzonden.

Draadloos-energie

Samenwerking
Mitsubishi Heavy Industries werkte voor de demonstraties samen met Japans Space System. De organisatie is in 2012 opgezet door de Japanse overheid om het draadloos energie vanuit de ruimte naar de aarde te onderzoeken. Mitsubishi hoopt dit concept in 2030 commercieel te kunnen aanbieden.

Doorbraak
Zonnepanelen in de ruimte zijn veel efficiënter dan op aarde, er is namelijk in de ruimte geen verschil tussen dag en nacht. Hierdoor kunnen de zonnepanelen 24 uur per dag energie leveren en kunnen de zonnepanelen in de ruimte gemiddeld drie keer zoveel elektriciteit opwekken als dezelfde zonnepanelen op aarde. De demonstratie van Mitsubishi is een enorme doorbraak.

Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl