Start / Ontwikkelingen / Helmondse schoolkinderen ontwerpen auto van de toekomst met zonnepanelen en discobollen

Helmondse schoolkinderen ontwerpen auto van de toekomst met zonnepanelen en discobollen

autokids1Autorijden wordt in de toekomst een feestje. Dat voorspellen leerlingen van basisschool Sint Trudo in Helmond. Voor een wedstrijd van de Automotive Campus in Helmond ontwierpen ze hun gedroomde auto. En die rijdt in de meeste gevallen op zonne-energie, heeft soms ook vleugels en het winnende ontwerp is zelfs voorzien van discobollen.

Emmy van der Poel (9) en Marieke van Bree (9) wonnen met hun ontwerp van de ‘Flying car’, waarvan de kleur via de iPad door de bestuurder bepaald kan worden.

De auto heeft zonnepanelen en in de wielen zitten vleugels die uitgeklapt kunnen worden, zodat de rijdende auto een vliegende auto wordt. “We zijn heel vaak heel erg blij, dus daarom hebben we een auto bedacht waar je vrolijk van wordt,” zegt Marieke.

Zelfsturende auto en beatboxen
Lotte en Fleur bedachten de ‘Fletten’, een zelfsturende auto die snelheden aankan tot 300 km/uur. De bestemming wordt ingetoetst op een iPad.

“Het belangrijkste voor de auto van de toekomst zijn de zonnepanelen,” vindt het jonge ontwerpersduo. De lichten gaan automatisch aan als het donker is en voor de voorruit bedachten ze een automatisch ‘zonnebrileffect’.
autokids3
De ‘Heroe-buster’
De Ka-A heeft ruiten waar op getekend kan worden als op een Ipad en voor de ‘heroe-buster’ bedachten de jonge ontwerpers beatboxen, zodat de verveelde filemomenten opgevrolijkt kunnen worden.

Alle ontwerpers volgen op hun school lessen in techniek. Die gebruikten ze de laatste weken om te werken aan hun gedroomde auto van de toekomst.

Hoewel Emmy en Marieke goed hun best hebben gedaan, dachten wij dat het beter kan. Want hoe ziet uw auto van de toekomst eruit? Deel uw ontwerp op onze Facebook pagina..!
autokids4