Start / Ontwikkelingen / Groei zonne-energie VS vorig jaar meer dan verdubbeld

Groei zonne-energie VS vorig jaar meer dan verdubbeld

Ook aan de andere kant van de oceaan wordt het gebruik van zonnepanelen meer en meer omarmd. De groei van de capaciteit van zonne-energie is vorig jaar in de Verenigde Staten meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit de U.S. Solar Market Insight 2011.

Vorig jaar kwam er 1.855 megawatt bij, dat gelijk staat aan het verbruik van maarliefst 350.000 huishoudens. Eind 2011 stond de teller op 4 gigawatt, genoeg om bijna een miljoen huishoudens van zonne-energie te voorzien. In 2010 groeide de capaciteit aan zonne-energie met 887 megawatt.

Oorzaak voor deze sterke groei is de dalende kostprijs en de van de zonnepanelen (gemiddeld een daling van 20 procent) en het alsmaar groeiende rendement van de panelen, waar ook MetDeZon niet in achterblijft.

Eind vorig jaar stopte de subsidie voor zonnepanelen in de Verenigde Staten, waardoor er op het laatste moment extra projecten zijn gepland. Volgens het rapport leidt dit er mede toe dat de Amerikaanse markt voor zonnepanelen in 2012 met 2.800 megawatt kan groeien.

Ook Nederland kende vorig jaar een sterke groei. Zonder subsidie groeide de capaciteit van zonne-energie in 2011 met 33 megawatt. Verwacht wordt dat de groei dit jaar doorzet met 45 tot 60 megawatt, tot een mogelijk totaal van 182 megawatt.

Blijf niet achter in deze ontwikkeling en profiteer ook financieel van het heerlijke lente zonnetje..!

Bron: NUzakelijk