Start / Ontwikkelingen / Facebook wil internet via drones op zonne-energie

Facebook wil internet via drones op zonne-energie


Facebook wil Titan Aerospace overnemen. Het bedrijf maakt drones op zonne-energie, die Facebook kunnen helpen bij het aanbieden van internet in onder meer Afrika.

Techcrunch meldt op basis van anonieme bronnen dat het social mediabedrijf 60 miljoen dollar (43,7 miljoen euro) wil betalen voor Titan Aerospace. De drones zouden vervolgens worden ingezet voor Internet.org, een initiatief van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, dat draait om internet voor de hele wereldbevolking mogelijk maken.

Goedkoper dan satelliet
Titan Aerospace introduceerde vorig jaar de Solara 50 en 60, die vergelijkbaar zijn met een satelliet, maar dan veel goedkoper. De drones kunnen vijf jaar lang op zonne-energie vliegen zonder te landen en kunnen worden ingezet bij het in de gaten houden van het weer, het in kaart brengen van rampen, het maken van satellietbeelden van de aarde en bij het verbeteren van de communicatie. Facebook zou dus geïnteresseerd zijn in het laatste en zou daarvoor in eerste instantie 11.000 drones willen produceren.

Concurrentie van Google
Het project is enigszins vergelijkbaar met ‘Project Loon’ van Google, dat gebruikmaakt van ‘wifi-ballonen’ om internet te brengen naar landelijke en afgelegen plekken.

Bron: AutomatiseringGids.nl