Start / Nieuws / PV-Cycle inzamelpunt Noord-Nederland

PV-Cycle inzamelpunt Noord-Nederland

recyle
Maandag 14 april 2014 is er een PV-Cycle inzamelpunt van Noord-Nederland gestart. Door het PV-Cycle inleverpunten in Surhuisterveen (FR) en Someren (NB) draagt het initiatief bij aan het volledig verduurzamen van de zonne-energie branche. Hiervoor is het namelijk belangrijk dat zonnepanelen aan het einde van hun levensduur op de juiste manier worden gerecycled.

Op juiste manier verwerken
Het gedemonteerde en verwerkte materiaal kan gebruikt worden om grondstoffen te creëren voor nieuwe panelen. Overbodige panelen kunnen bij een inzamelpunt worden ingeleverd waarna PV-Cycle deze ophaalt en zorg draagt dat recyclingbedrijven de panelen op de juiste manier verwerken.

Zonnepanelen recyclen
Zonnepanelen werden ongeveer 15 jaar geleden in Nederland voor het eerst wijd verspreid op de daken geïnstalleerd. Deze zullen vermoedelijk pas over een aantal jaar hun weg vinden naar inzamelpunten. Deze panelen werken over het algemeen nog prima (het merendeel van de zonnepanelen die in de jaren 70 werden geïnstalleerd werken nog steeds uitstekend) maar doordat de techniek in tussentijd niet stil heeft gestaan is het voornamelijk financieel interessant deze te vervangen voor moderne zonnepanelen.

Solar-systemen
Panelen die momenteel worden ingeleverd hebben over het algemeen beschadiging opgelopen. Een zonnepaneel kan echter behoorlijk wat hebben en het zullen dan ook geen grote aantallen zonnepanelen zijn die worden ingeleverd. Door de samenwerking met PV-Cycle is Solar-systemen echter goed voorbereid op een duurzame toekomst van zonne-energie.

Bij MetDeZon
Ook bij MetDeZon is het mogelijk om uw oude zonnepanelen in te leveren. Zodat ze op de juiste manier worden gerecycled. Wilt u meer informatie (voorwaarden) over het inleveren van uw zonnepanelen? Dat kan via ons gratis telefoonnummer 0800-0051 of via de e-mail: [email protected]

Bron: Duurzaam-actueel.nl/