Start / Informatie / Eerste aanvragen duurzaamheidsleningen toegewezen

Eerste aanvragen duurzaamheidsleningen toegewezen

aphenleenBinnen vier weken na de start van de regeling in de gemeente Alphen a/d Rijn, zijn al zeven aanvragen voor een duurzaamheidslening door de gemeente toegewezen.

Dit betekent dat 12% van het budget van € 341.900 geïnvesteerd wordt in duurzame maatregelen aan woningen. Wethouder Willem Jan Stegeman is blij met dit resultaat. ‘Alle maatregelen die hiermee genomen worden, dragen bij aan verduurzaming van de stad. Het is mooi te zien dat inwoners de verantwoordelijkheid nemen met het oog op toekomstige generaties. De fossiele energiebronnen raken immers uitgeput.’

Gunstige lening voor energiezuinige maatregelen
Inwoners die plannen hebben voor het isoleren van hun woningen of de aanschaf van zonnepanelen kunnen nog steeds gebruik maken van de duurzaamheidslening tegen een gunstige rente. Ook huurders, scholen, verenigingen van eigenaren, (sport)verenigingen en coöperaties kunnen een lening aanvragen. Dit kan via de stimuleringslening. Voor de stimuleringslening is nog een budget van € 600.000 beschikbaar. Aanvragen kunnen bij de gemeente worden ingediend.