Start / Ontwikkelingen / Een bus vol energie

Een bus vol energie

HILVERSUM – De energiebus, dat is een speciale bus met windmolen, zonnepanelen en bijzondere oliepers. In maart komt deze bus naar een aantal Hilversumse basisscholen van het Scholennetwerk. Zij besteden ieder schooljaar extra aandacht aan duurzaamheidseducatie, en dit jaar staat energie centraal. Afgelopen maandag bezocht de energiebus de Minckelerschool en wethouder Eric van der Want was erbij!

De oudste leerlingen doen onderzoek naar energie en klimaat in de school, de jongste leerlingen leren over warmte, kou en isolatie bij mensen en dieren. De middengroepen gaan op energie-excursie naar de supermarkt of naar een oude windmolen. Zo leren zij over energiebronnen, hoe stroom wordt gemaakt, waar we het voor gebruiken én natuurlijk hoe we zo zuinig mogelijk om kunnen gaan met energie. Misschien bedenken zij nog goede besparingsplannen voor de school!

De deelnemende scholen zijn de Groen van Prinsterer, de Minckelersschool, het Kruispunt en de KinderCampus. De Violenschool loopt dit schooljaar zijdelings mee. Deze scholen hielden de aftrap voor hun energieproject op 4 februari op de Landelijke Warme Truiendag. De leerlingen gaan de komende weken aan de slag met de gekregen leskisten. Daarnaast zullen ze zelf en samen met Scholennetwerk Hilversum activiteiten organiseren.

Hilversumse scholen die volgend schooljaar aan willen sluiten bij het netwerk, zijn van harte welkom. Dan staat het thema Afval en Kringlopen centraal. Aanmelden kan bij Stichting Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek.