Start / Nieuws / Deze 25 Amerikaanse bedrijven investeren het meest in zonne-energie

Deze 25 Amerikaanse bedrijven investeren het meest in zonne-energie

wallmartSinds 2012 is de capaciteit van zonnepanelen op de daken van grote bedrijven in de VS meer dan verdubbeld. Bedrijven als Wal-Mart, IKEA en Staples blijven investeren in zonnestroom.

Dat blijkt uit een jaarlijks rapport van de Solar Energy Industries Association (SEIA), schrijft EnergieBusiness.nl woensdag.

De top 25 bedrijven hebben zonnepanelensystemen aangelegd op 1.100 verschillende locaties. De totale capaciteit bedraagt 569 MW. Dat is meer dan 4000 vierkante kilometer aan zonnepanelen.

Jaarlijks produceren de installaties voldoende stroom voor meer dan 115.000 Amerikaanse woningen. Voor de Nederlandse situatie zou dat meer dan het dubbele zijn. SEIA rekent ook nog voor dat de installaties met meer dan 500.000 ton bijdragen aan de CO2-reductie.

Warenhuisketen Wal-Mart heeft opgeteld de grootste capaciteit aan installaties, maar IKEA voert de lijst aan als het gaat om het aantal filialen die voorzien zijn van zonnepanelen: 9 uit 10 vestigingen wekken lokaal energie op.
top25us
De Amerikaanse situatie is anders dan die in Nederland. Investeren in zonnepanelen loont; de kostprijs van panelen daalt, terwijl de tarieven voor elektriciteit stijgen.

“Bedrijven worden geconfronteerd met stijgende prijzen voor energie. Tegelijk dalen de investeringskosten door lagere kostprijzen voor zonnepanelen, gecombineerd met innovatieve financieringsmodellen”, aldus Nat Kreamer van SEIA. “Investeren in solar is zinnig en met een consistent beleid van overheden zal zonne-energie uitgroeien tot de top drie van energiebronnen van de VS.”

Bron: z24.nl