Start / Informatie / Deskundig advies van MetDeZon, wat is dat?

Deskundig advies van MetDeZon, wat is dat?

MetDeZon deskundig advies

Een deskundig advies van uw zonnepanelen leverancier, waar bestaat dat uit? Voor MetDeZon bestaat dit niet alleen uit het selecteren van een paar zonnepanelen aansluitend bij uw jaarverbruik, een offerte maken en installeren, maar wij kijken graag verder… Wij denken graag met u mee…

Dit begint met kritische vragen stellen: U woont momenteel met 4 personen in huis en u verbruikt nu 3500 – 4000 kWh/ jaar. Maar wat gebeurt er met uw jaarverbruik als straks de kinderen uit huis gaan? 12 zonnepanelen op uw woning? Ja dat kan, maar heeft u ook rekening gehouden met die 15 meter hoge boom aan de overkant van de straat? Wilt u een zo kort mogelijke terugverdientijd of gaat u liever voor een zo hoog mogelijke opbrengst per m2? En als u straks zonnepanelen heeft, krijgt u dan wel de beste vergoeding voor uw opgebrachte energie? Wij helpen u graag!

Uitgebreid assortiment en een eerlijk advies

MetDeZon heeft het assortiment de laatste tijd enorm uitgebreid met nieuwe zonnepanelen, nieuwe omvormers en montagemateriaal. Hierdoor kunnen wij een passende oplossing aanbieden in elke situatie. Daarnaast kunnen we een goede vergelijking maken tussen de producten. Zijn de Duitse zonnepanelen echt beter dan de Chinese? Zijn optimizers van SolarEdge of andere optimizers echt noodzakelijk in mijn situatie? Omdat we een breed assortiment hebben, kunnen we hierover een eerlijk advies geven.

Een voorbeeld uit de praktijk

Hieronder ziet u hoe MetDeZon niet alleen een simpele tekening maakt voor het plan van leggen, maar ook rekening houdt met de woning naast het platte dak. Zo kunnen we niet alleen optimaal adviseren, maar ook een accurate opbrengst verwachting geven. De opbrengst garanderen zullen wij niet snel doen, niets zo veranderlijk als het weer… Wij leveren liever goede producten, waarvan u zeker weet dat ze optimaal functioneren onder elke omstandigheid.

1) De situatie

Begin-situatie-MetDeZon

Deze foto kregen wij toegestuurd van de klant met daarbij de wens om zonnepanelen te plaatsen op het platte dak. Bij MetDeZon bekijken we eerst de mogelijkheden op afstand. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en prijs. Mocht u dan nog vragen hebben, kunnen wij natuurlijk altijd bij u langskomen. In dit geval was dat niet nodig. Wat niet te zien is op de foto, is dat dak van de “hoofdwoning” schaduw zal geven op het dak.

2) Een deskundig advies

9206-1

Door de woning opnieuw te tekenen met de daarbij horende maten, konden wij de schaduwval over het hele jaar construeren. Zoals op de tekening te zien is, zal er in de loop van het jaar enige schaduw komen op de zonnepanelen. We hebben daarop onze opbrengstverwachting aangepast.

9206-2

Op deze manier konden we gelijk de verwachte terugverdien tijd berekenen. In dit geval: [bruto te betalen bedrag] / 1.21 (de BTW) = [netto te betalen bedrag] (1410 kWh/ jaar x 0.22 = 310.20 euro) 8 jaar. Het uiteindelijke resultaat met daarbij een compleet overzicht inclusief de verwachte opbrengst.

 

3) Het resultaat
9206-3Het resultaat van een ochtend werk. Een werkend zonnestroom systeem en de klant begint gelijk met het opwekken van energie. Ook is er gekozen voor het onderhoudspakket Brons. Dit betekent dat MetDeZon ook kijkt naar de meest voordelige stroomleverancier, zo krijgt de klant de maximale vergoeding voor de opgewekte stroom.

 

Wilt u weten welke zonnepanelen het beste passen, het meeste opbrengen en het mooiste staan in uw situatie? Vraag het mij of aan 1 van mijn collega’s!

https://www.zonnepanelen.nl/zonnepanelen-offerte