Start / Ontwikkelingen / Den Haag maakt werk van zonnepanelen

Den Haag maakt werk van zonnepanelen

Op veel meer gemeentelijke gebouwen in Den Haag komen zonnepanelen. Ook komen panelen in de taluds van het knooppunt Ypenburg van de snelwegen A4 en A13.

Dit zegt wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA, duurzaamheid) tegen Omroep West. Aan het begin van zijn collegeperiode waren er 8.000 zonnepanelen in de gemeente Den Haag. Dat zijn er volgens hem nu 18.000. De wethouder begrijpt niet dat de Rijksoverheid haar subsidieregeling stopzet.

Tegenover omroep TV West zegt hij: “Toen ik hoorde dat de landelijke regeling wordt stopgezet, was ik niet alleen teleurgesteld, maar dacht ik ook: zijn ze daar gek geworden. Het is een groot succes en dan ga je er niet mee verder. Dat vind ik niet uit te leggen”.

Tijdens de collegeperiode van vier jaar heeft de Hofstad twee miljoen euro beschikbaar gesteld. Volgens Baldewsingh wordt deze financiële steun doorgezet. Voor 2013 is voor particulieren 260.000 euro beschikbaar aan subsidies. Ook heeft hij een lijst samengesteld van gemeentelijke panden waar geïnteresseerde inwoners zonder eigen geschikt dak op kunnen inschrijven om hun zonnepanelen op te laten plaatsen. Daarnaast nodigt hij marktpartijen om met ideeën te komen om zonnepanelen langs snelwegen aan te laten leggen. “Duitsland doet het bij fly overs en open velden bij benzinepompen. Waarom doen wij dat niet? Ik vind dat erg interessant, dus zie dit als een uitnodiging om met plannen te komen.”

Bron: Gemeente.nu