Start / Ontwikkelingen / De allereerste bemande vlucht om de wereld op zonne-energie

De allereerste bemande vlucht om de wereld op zonne-energie

Den Haag – Schindler liften en roltrappen is deze week als nieuwe partner toegetreden tot het Solar Impulse project. Het doel van dit project is om de allereerste vlucht om de wereld te realiseren in een vliegtuig dat uitsluitend op zonne-energie vliegt.

Schindler is binnen dit project nauw betrokken bij de ontwikkeling en ondersteuning van de high-tech technologie. De samenwerking is een belangrijke stap in Schindlers voortdurende investering in de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor schone en duurzame mobiliteit. Voor het Solar Impulse project betekent de samenwerking een mijlpaal: door het nieuwe partnership met Schindler is de voortzetting van het solar avontuur, na een eerste geslaagde testvlucht in juli 2010, zeker gesteld.

Schindler ziet Solar Impulse als een van de meest inspirerende ‘groene’ projecten van dit moment. Het project straalt een krachtige boodschap uit naar een wereldwijd publiek: alleen door te pionieren zal de algemene houding van de maatschappij doorbroken kunnen worden. Door te balanceren op het randje van datgene dat op basis van de huidige technologie mogelijk is, doorbreekt Solar Impulse langzaam de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Met schone en efficiënte producten, die dagelijks meer dan 1 miljard mensen verplaatsen, is Schindler een wereldwijde marktleider op het gebied van liften, roltrappen en rolpaden. De bestemmingsbesturing, liften zonder machinekamer en aandrijfbanden zonder staal zijn slechts enkele voorbeelden van de door Schindler geïntroduceerde benchmarks in innovatie in de industrie. De onlangs door Schindler gelanceerde lift die geheel aangedreven wordt door zonne-energie maakt de match met het Solar Impulse project compleet.