Start / Nieuws / Coornhert-leerlingen winnen zonnepanelen met ontwerp van duurzaam Gouda in het jaar 2114

Coornhert-leerlingen winnen zonnepanelen met ontwerp van duurzaam Gouda in het jaar 2114

goudaschoolOntwerp een zo duurzaam mogelijk Gouda in het jaar 2114, voor vijfentachtigduizend inwoners. Met die opdracht werden leerlingen van het Antonius College, GSG Leo Vroman en Coornhert Gymnasium op pad gestuurd.

Op de thema’s wonen, transport, voedsel, energie en water moesten ze voor het project Duurzame Stad op zoek naar creatieve oplossingen. Die liet het groepje Extra-Vert uit klas vijf aardrijkskunde van het Coornhert het beste zien volgens andere leerlingen en een professionele jury. Zij wonnen daarmee voor vijfentwintighonderd euro aan zonnepanelen.

De jury roemde bij Extra-Vert de compleetheid en de veelheid aan creatieve plannen: tunnels die ook voor CO2-afvang en wateropslag zorgen, het gebruik van overtollig water als isolatiemateriaal, een slim transportsysteem op afroep, urban farming et cetera.

Na juryberaad werd de winst, en dus de zonnepanelen, toebedeeld aan het Coornhert Gymnasium. Ook het tweede Coornhertgroepje kreeg nog een eervolle vermelding: hun pitch behoorde tot de beste, ‘precies zoals een pitch bedoeld is’ aldus de juryvoorzitter.

Bron: www.GroeneCourant.nl