Start / Ontwikkelingen / China zet vol in op zonne-energie

China zet vol in op zonne-energie


De afgelopen maanden was er heel wat te doen rond zonne-energie. In feite is alles in de sector in een stroomversnelling geraakt toen Elon Musk zich met deze vorm van hernieuwbare energie is gaan bemoeien. Musk kennen we natuurlijk hoofdzakelijk als de grote gangmaker van Tesla Motors.

Maar Musk heeft veel meer pijlen op de boog dan alleen maar elektrische wagens. Zijn ambitie is niet meer of minder dan zijn medeburgers in een heel andere wereld doen ontwaken. In die wereld wordt er buitengewoon veel aandacht besteed aan duurzaamheid, op het vlak van energie maar ook op het vlak van bijvoorbeeld transport.

Zonne-energie wordt in rap tempo bijgeplaatst
China heeft het gedrag van Elon Musk goed in de gaten gehouden en wil eveneens hoog inzetten op hernieuwbare energie, in de eerste plaats op zonne-energie. Het land heeft overigens weinig andere keuzemogelijkheden gezien de ongeziene proporties die de luchtvervuiling heeft aangenomen.

We hebben allemaal de beelden gezien van Chinezen met een masker voor de mond vanwege de smog die in de straten van de grote Chinese steden hing. Zo kan het niet verder en dus wordt er door Beijing op grote schaal in alternatieve energie geïnvesteerd, met succes overigens.

Volgens GTM Research zal China alleen al dit jaar 12.000 megawatt aan zonne-energie installeren en daarmee is het land met voorsprong de nummer één in de wereld. Die 12.000 megawatt is groter dan de volledige massa aan zonne-energie dat de VS in zijn volledige geschiedenis heeft gelanceerd om het in proportie te stellen.

Shayle Kann, senior vice president bij GTM Research, merkt zijdelings op dat Europa zich wat zonne-energie betreft volledig naar de zijlijn heeft laten duwen. Voor de eerste keer in vier jaar was er geen enkel Europees land bij de top investeerders in zonne-energie. Japan was de nummer 2 qua investeringen, de VS nummer 3.

Bron: SlimBeleggen.net