Start / Ontwikkelingen / Buiten werken op zonne-energie, het kan in Amsterdam

Buiten werken op zonne-energie, het kan in Amsterdam

Zonne-energie en WiFi, wat heeft u nog meer nodig om buiten te werken?
Werken in de buitenlucht op een plein in de buurt: het kan binnenkort in Amsterdam. De nieuwe ZonSpots maken dit mogelijk door gebruik te maken van zonne-energie op inspirerende plekken in de hoofdstad.

ZonSpots is een van de nieuwe projecten van Amsterdam Smart City in samenwerking met verschillende andere partijen. ZonSpots zijn werkplekken in de buitenlucht waar u gebruik kunt maken van zonne-energie en Wifi.

Innovatief in duurzaamheid
Daarnaast start Amsterdam Smart City de Zuidas Solar Challenge om binnen een jaar 3.000 zonnepanelen op de daken van de Zuidas te plaatsen, gerealiseerd door bedrijven die hier gevestigd zijn. Verder begint er een project om via een online portal energie te monitoren bij gemeentelijke gebouwen, om bewustwording van het verbruik te vergroten en zo besparende maatregelen te kunnen nemen. Ook wordt een slimme stopcontactkast getest waarmee elektrische auto’s thuis en op kantoor efficiënt kunnen worden opgeladen. Ten slotte worden zwembaden uit de regio in contact gebracht met duurzame initiatieven om slimmer met energie om te gaan.