Start / Ontwikkelingen / Binnenkort vliegen op zonne-energie!

Binnenkort vliegen op zonne-energie!

De Solar Impulse 2, een vliegtuig dat vliegt op zonne-energie, gaat dit jaar geschiedenis schrijven door een reis om de wereld te maken. De Solar Impulse 2 zal vijf maanden onderweg zijn en 35.000 kilometer afleggen. Als de vlucht succesvol verloopt betekent dit een doorbraak voor duurzame technologieën.

Solar impulse

Het vliegtuig werd gepresenteerd op ‘The World Future Energy Summit’ die momenteel bezig is in Abu Dhabi. De piloten van de Solar Impulse 2 willen met deze tocht bewijzen dat het mogelijk is om een vliegtuig te laten vliegen zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. De elektromotoren draaien op stroom afkomstig van de 17.248 zonnecellen die in de vleugels van de Solar Impulse 2 zijn ingebouwd.

Er zijn 12 jaar van studies over de haalbaarheid van het project aan vooraf gegaan, maar in februari zal het vliegtuig vanuit Abu Dhabi opstijgen voor een tocht rond de wereld. Het zal tussenlandingen maken in India, Myanmar, China, over de Grote Oceaan vliegen naar Amerika, Europa om vervolgens terug te keren naar Abu Dhabi. Als alles volgens plan verloopt zal het vliegtuig landen in juli. In totaal zal het 25 dagen effectief vliegen tegen een snelheid tussen de 50 en 100 km per uur.

Bertrand Piccard, een van de piloten en medeoprichter van het project, zal samen met zijn collega het eenmansvliegtuig afwisselend besturen. Zij geloven dat dit project het begin kan zijn van een reeks nieuwe ontwikkelingen in de duurzame energiesector.

Bron: www.demorgen.be