Start / Nieuws / Australische Sunswift eVe verbreekt EV-record

Australische Sunswift eVe verbreekt EV-record

sunswift
Een team studenten van de Universiteit van Nieuw-Zuid-Wales reden met hun Sunswift eVe de snelste tijd elektrisch over een afstand van 500 kilometer, zonder onderweg bij te laden.

Sunswift
Het record werd verbroken op een circuit in Geelong, Victoria. De auto reed een gemiddelde snelheid van ruim 100 km/u over de af te leggen afstand en verslaat hiermee het oude record van 73 km/u. Echter, er kunnen nog geen definitieve cijfers worden gegeven. De Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) moet de recordpoging nog officieel goedkeuren.

Vijfde generatie zonne-auto
De eVe is de vijfde generatie zonne-auto gebouwd door het Sunswift raceteam sinds hun oprichting in 1996. Eerdere versies werden ingezet voor het wereldrecord van snelste op zonne-energie aangedreven road trip van Perth naar Sydney en de snelste zonne-auto.

Technologie klaar voor dagelijks gebruik
Met de prestaties van de huidige versie hoopt het team te bewijzen dat de technologie klaar is voor dagelijks gebruik. Binnen één jaar willen zij de auto dan ook op kenteken krijgen. Zonnepanelen op het dak laden een accu van 60 kilo. Tijdens de recordpoging werden deze wel uitgeschakeld, zodat de auto volledig afhankelijk was van zijn acculading.

Bron: Groen7.nl