Start / Nieuws / Apple patenteert touchscreen met zonnecellen

Apple patenteert touchscreen met zonnecellen

appletouchApple heeft een patent toegewezen gekregen op een scherm waarbij zowel een aanraakgevoelige laag als zonnecellen zijn ingebouwd.

Dat zou een touchscreen opleveren dat zonne-energie kan opnemen zonder dat het dikker wordt, is te lezen in het patent dat Apple vandaag toegewezen kreeg. Het patent werd in 2008 al door Apple aangevraagd.

Het patent beschrijft een zonnepaneel dat onder het scherm en aanraakgevoelige laag is bevestigd, en naar beneden is gericht. Door gebruik te maken van reflectoren of optische vezels kan zonlicht van buiten naar de zonnecel binnenin de telefoon of tablet worden gekaatst. Vervolgens werkt de zonnecel als gebruikelijk en zet het licht om naar energie. De opstelling die Apple in zijn patent beschrijft zou zowel aan reguliere als flexibele schermen kunnen worden toegevoegd.

Laptop met zonnecellen
Eerder kreeg Apple ook al een patent toegewezen op een laptop met zonnecellen in de behuizing. In dat patent zitten de zonnecellen achter het scherm en is de behuizing gemaakt van electrochromisch glas, dat kan wisselen tussen een transparante en ondoorzichtige stand.

Ook gingen er eerder geruchten dat de vermeende smartwatch van Apple gebruik zou maken van zonne-energie om de batterij op te laden. Een beperkte batterijduur is een probleem waar veel gadgets mee kampen. Zonnecellen zouden een manier zijn om de batterijduur te verlengen.

Bron: NU.nl/Floris Poort