Start / Ontwikkelingen / A1 e-tron tapt zonne-energie vanaf dak fabriek

A1 e-tron tapt zonne-energie vanaf dak fabriek

Audi zal zijn e-tron modellen binnenkort met stroom uit de zonnepanelen op het fabrieksterrein verzorgen. Daarvoor breidt de onderneming de capaciteiten van de installaties op het dak duidelijk uit. Audi werkt hierbij samen met Green City Energy die de modulen met een oppervlakte van 11.600 m2 gemonteerd heeft.

Nu worden nog eens 7.500 m2 aan stroom leverende modulen op het dak van de A3-carrosserriebouw fabriekshallen aangebracht, met een vermogen van 500 Kilowatt-piek. De hier geproduceerde stroom-hoeveelheid van ca. 460 Megawatt-uur is vergelijkbaar met het jaarverbruik van 180 huishoudens. In totaal produceren alle panelen op de fabriekshallen circa 1.500 MWu per jaar, waarbij een derde daarvan direct ter plaatse gebruikt wordt.

Voor het eerst wordt hiermee de op het fabrieksterrein opgewekte zonne energie direct in het Audi stroomnet gebracht. Nieuwe laadstations voor elektro-auto’s en verschillende productie-installaties gebruiken binnenkort de groene stroom. De inzet ter plaatse zorgt ook voor een vermindering van transportverlies.

Ook in Neckarsulm zet Audi in op zonne-energie. De daar op de daken van de parkeergarages gemonteerde installaties produceren meer dan 1.000 MWu elektrische energie per jaar.

Bron: Audi